O bacterie periculoasa sperie Germania

Autoritatile sanitare germane erau ingrijorate, marti, de propagarea rapida a unei bacterii care provoaca hemoragii ale sistemului digestiv si care a determinat, probabil, moartea unei persoane.

Ucraina se plange ca Dunarea ii fura din teritoriu in favoarea Romaniei
Chinezii ar putea fi obligati sa-si ingrijeasca parintii la batranete

"O femeie in varsta de 83 de ani a decedat la 21 mai, dupa ce a fost internata in spital la 15 mai pentru colita hemoragica. Analizele de laborator au aratat o infectie" cu E.coli enterohemoragic (Eceh), bacterie care genereaza probleme grave, a declarat Ministerul Sanatatii din Saxonia Inferioara, intr-un comunicat. Totusi, o ancheta este in curs de desfasurare pentru a se stabili cu certitudine cauza mortii, adauga ministerul. In cursul ultimelor doua saptamani, sute de cazuri confirmate de infectie cu Eceh au fost inregistrate in Germania, potrivit Institutului Robert-Koch (RKI), institutie federala care se ocupa de controlul si combaterea bolilor. Din sute de cazuri, peste 80 de pacienti au dezvoltat sindromul hemolitic-uremic (SHU). "Au mai fost puncte culminante in cazurile de SHU in trecut, dar niciodata intr-un timp atat de scurt", a subliniat RKI intr-un comunicat publicat marti.

RKI este ingrijorat, de asemenea, ca bolnavii sunt in principal adulti, in timp ce aceasta patologie afecteaza in general copiii cu varste mici.

COMENTARII

DISQUS: