Navele NATO au distrus o vedeta libiana incarcata cu explozibili

Navele NATO au distrus o vedeta libiana incarcata cu explozibili

O echipa de genisti a fost trimisa pentru a o inspecta si a descoperit la bord aproape o tona de explozibili si doua manechine. Dupa aceea, artileria a aruncat in aer vasul, iar explozia a putut fi vazuta de la 22 de kilometri distanta.

Printul Charles, ingrijorat de defrisarile masive din tara noastra: Padurile Romaniei au o insemnatate mondiala din punct de vedere al biodiversitatii si al rolului lor in reglarea climei
Danemarca: Un bust de Rodin, furat in amiaza mare dintr-un muzeu din Copenhaga

Navele NATO au distrus o vedeta a fortelor pro-Gaddafi, ce se afla in apropiere de portul libian Misrata si avea la bord o tona de explozibili si doua manechine, a anuntat marti biroul de presa al Aliantei. Potrivit NATO, doua vedete rapide care se apropiau luni de port au fost detectate de navele NATO. Mai multe vase de razboi si elicoptere ale Aliantei s-au apropiat, iar una dintre navele lui Gaddafi s-a intors din drum, in timp ce a doua s-a oprit. O echipa de genisti a fost trimisa pentru a o inspecta si a descoperit la bord aproape o tona de explozibili si doua manechine. Dupa aceea, artileria a aruncat in aer vasul, iar explozia a putut fi vazuta de la 22 de kilometri distanta. Expertii cred ca este posibil sa fi fost vorba de o nava capcana pentru a distruge vapoarele care se indreptau spre portul Misrata.

"Acest incident seamana cu un caz recent, in cursul caruia fortele pro-Gaddafi au instalat mine in apropiere de portul Misrata. Insa aceasta a fost prima dovada a unei tentative de a folosi o bomba artizanala pentru a ameninta navele comerciale si umanitare din regiunea Misrata", a subliniat Alianta.

COMENTARII

DISQUS: