Ministrul de Finante provoaca un SCANDAL, dupa ce recunoaste ca a INREGISTRAT o reuniune a Eurogrupului

Ministrul de Finante provoaca un SCANDAL, dupa ce recunoaste ca a INREGISTRAT o reuniune a Eurogrupului

Guvernul de la Atena si-a exprimat luni sprijinul fata de ministrul sau de finante, Yanis Varoufakis, aflat in centrul unui scandal dupa ce a recunoscut ca a intregistrat discutiile avute cu o luna in urma la Riga cu omologii sai din zona euro, transmite agentia EFE.

Granita dintre Belgia si Olanda va fi retrasata: Decizia, luata dupa ce fluviul care marca frontiera si-a modificat cursul
Un experiment de la un accelerator de particule din Statele Unite a incalcat legile fizicii. VEZI VIDEO

Intr-un articol publicat saptamana trecuta de New York Times Magazine, Varoufakis apare citat cu o afirmatie in care spune ca a inregistrat reuniunea Eurogrupului desfasurata pe 24 aprilie la Riga, adaugand ca nu poate publica discutiile, intrucat sunt confidentiale, scrie Agerpres.

Intrebat joia trecuta despre veridicitatea acestei informatii, Varoufakis a raspuns: „minciuni, minciuni, minciuni”. Totusi, duminica el a publicat pe blogul sau personal un text intitulat „Adevarul despre Riga”, in care recunoaste ca respectiva inregistrare chiar exista.

„De multe ori imi inregistrez cu telefonul mobil interventiile si raspunsurile, mai ales cand le improvizez (…) La fel am facut si la reuniunea Eurogrupului de la Riga, iar apoi am folosit inregistrarea aici, la Atena, pentru a-mi pregati raportul pe care l-am prezentat colegilor mei”, astfel isi explica el gestul.

Desi Varoufakis a recunoscut, in cele din urma, existenta inregistrarii, scandalul s-a amplificat, chiar si cotidianul financiar german Handelsblatt publicand un articol in care foloseste expresia Riga Gate si ii cere ministrului grec sa demisioneze.

COMENTARII

DISQUS: