Ministerul ucrainean de Interne: TREI TANCURI RUSESTI NE-AU TRECUT GRANITA. Anuntul Kremlinului

Ministerul ucrainean de Interne: TREI TANCURI RUSESTI NE-AU TRECUT GRANITA. Anuntul Kremlinului

Trei tancuri rusesti au trecut granita in Ucraina, anunta Ministerul de Interne de la Kiev, potrivit BBC.

Israelul se asteapta ca Iranul sa obtina arma nucleara intr-un an
Presedintele Parlamentului European a promis ca-i va condamna public pe europarlamentarii care-i ataca constant pe romani

Seful Internelor din Ucraina, Arsen Avakov, a anuntat, joi, ca trei tancuri rusesti au trecut granita in Ucraina, printr-un punct controlat de rebeli, din estul tarii. Potrivit oficialului de la Kiev, citat de BBC, tancurile au venit insotite de alte blindate.

Trupele ucrainene au interceptat tancurile si au deschis focul asupra lor. La momentul publicarii acestei stiri, confruntarea era inca in desfasurare.

UPDATE 19:00 Kremlinul anunta o discutie intre presedintele rus si omologul ucrainean. „Presedintele ucrainean (Petro Porosenko, n.red.) i-a prezentat lui Vladimir Putin planul de solutionare a situatiei din sud-estul Ucrainei”, a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei ruse.

De precizat ca nu este foarte clar unde se afla aceste tancuri. In vreme ce BBC spune ca ar fi vorba despre zona Lugansk, Interfax informeaza ca tancurile sunt in Donetk. Ambele surse il citeaza pe ministrul de Interne. Corespondentii Reuters relateaza ca au vazut trei tancuri in Snizhne, Donetk, in vreme ce Ukrainian News Agency spune, citandu-l tot pe Avakov, ca un tank a ramas in Snizhne, iar celelalte doua au plecat spre Horlivka, Donetk.

Fortele rebele nu au dat nicio confirmare, dar au reclamat un atac din partea trupelor guvernamentale, in regiunea Lugansk.

In ultimele doua luni, in zona Lugansk au fost ucisi 45 de oameni si 137 au fost raniti in confruntarile dintre separatisti si cei loiali Kievului, conform unui bilant anuntat recent de Ministerul Sanatatii din Ucraina. In regiunea vecina, Donetk, unde au avut loc cele mai dure confruntari, bilantul este de peste 220 de morti, inclusiv femei si copii. Peste 570 de oameni au fost raniti aici in ultimele doua luni.

COMENTARII

DISQUS: