Militanti ai Statului Islamic au intrat in Turcia si planuiesc sa atace misiuni diplomatice din Ankara si Istanbul

Militanti ai Statului Islamic au intrat in Turcia si planuiesc sa atace misiuni diplomatice din Ankara si Istanbul

Militanti ai gruparii Statul Islamic au intrat in Turcia si planuiesc sa atace misiuni diplomatice din Ankara si Istanbul, a informat joi presa turca, citand Agentia Nationala de Informatii , relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Protest impotriva romanilor agresori din Italia: „Ticalosilor, mergeti in tara voastra!”
Episcopul de Varna a uimit congregatia cu „limuzina Obama”

Circa 3.000 de militanti ai gruparii ultra-radicale din Siria si Irak intentioneaza sa intre in Turcia pe la frontiera sa din sud dupa ce nu au reusit sa preia controlul asupra orasului kurd sirian Kobani, scrie publicatia Hurriyet, pe baza unei note interne a MIT.

Se crede ca unii militanti, inclusiv comandanti de rang inalt care planifica atacurile, ar fi intrat deja in Turcia si se afla in locatii sigure, se mentioneaza in nota agentiei de informatii, fara a se preciza numarul acestora.

'Militanti experti in atacuri cu bomba si sinucigase pregatesc atacuri asupra misiunilor din Istanbul si Ankara ale coalitiei care a intervenit in Siria', se mentioneaza in nota MIT.

Unii militanti cu nationalitate siriana si palestiniana intentioneaza de asemenea sa patrunda in Bulgaria pentru a comite atacuri in tari ale Uniunii Europene, precizeaza sursa citata. Politia turca a refuzat sa faca declaratii in legatura cu informatiile aparute, iar MIT nu a putut fi contactata pentru eventuale lamuriri.

COMENTARII

DISQUS: