Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat din Parlament

Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat din Parlament

Miliardarul rus Roman Abramovici a demisionat, din postul de presedinte al Parlamentului districtului autonom Ciukotka, situat in Orientul Indepartat al Rusiei, din cauza unei noi legi care interzice alesilor sa detina bunuri in strainatate, relateaza AFP, citat de realitatea.net.

Premierul grec refuza sa demisioneze. Referendumul ar putea fi totusi anulat
TRAGEDIE – Un avion a cazut peste o casa

In cadrul unei sedinte a Dumei districtului autonom Ciukotka, deputatii au validat demisia lui Roman Abramovici", anunta un comunicat al administratiei acestui district mai mare decat Franta si populat numai de 50.000 de locuitori.
Decizia miliardarului in varsta de 46 de ani, proprietar al clubului britanic de fotbal Chelsea, este "legata de dorinta sa de a respecta pe deplin" o lege promulgata in mai, in Rusia, care interzice alesilor si functionarilor de rang inalt sa detina bunuri si conturi bancare in strainatate.

Roman Abramovici, care a facut avere din petrol si aluminiu, a fost numit, in 2000, guvernator al acestui district defavorizat. El a parasit postul in 2008, pentru a prezida Parlamentul local.

Averea omului de afaceri, tata a sapte copii si colectionar de opere de arta, este estimata de publicatia Forbes la 10,2 miliarde de dolari americani, clasandu-se pe locul 13 in Rusia, dupa ce a fost cel mai bogat om din aceasta tara la inceputul anilor 2000.

Demisia sa "nu semnifica faptul ca el se retrage din regiune", a dat asigurari purtatorul sau de cuvant, John Mann, pentru RIA Novosti.

"El continua sa participe la viata din Ciukotka, unde detine fonduri de caritate. El continua sa investeasca in regiune", a adaugat el.

COMENTARII

DISQUS: