Mihail Gorbaciov indeamna Rusia sa se democratizeze, criticand implicit regimul lui Putin

Mihail Gorbaciov indeamna Rusia sa se democratizeze, criticand implicit regimul lui Putin

Mihail Gorbaciov indeamna Rusia sa se democratizeze, criticand implicit regimul lui Putin si dand ca exemplu Perestroika sa, care a condus la acordarea unor libertati politice si drepturi ale omului si la condamnarea "prejudecatilor ideologice".

UE isi lanseaza noua strategie economica: Tehnologie, educatie si mediu
Hollande: Livrarea navelor Mistral Rusiei este conditionata de respectarea arministitiului de la Minsk

"Sunt convins ca doar pe calea spre democratie va fi gasita o cale de iesire din infundatura in care se afla politica rusa si mondiala. Pe scurt, avem nevoie sa ne democratizam viata politica din Rusia si relatiile internationale", scrie Gorbaciov intr-un articol publicat in editia de vineri a cotidianului Rosiiskaia Gazeta.

El evoca reformele pe care le-a lansat in urma cu 30 de ani si subliniaza ca politica pe care a lansat-o atunci – Perestroika – a introdus schimbari profunde in mentalitatea oamenilor si a facut intoarcerea tarii la trecutul comunist imposibila.

Acest lucru le-a adus rusilor, inainte de orice altceva, libertati politice, drepturile omului si denuntarea "prejudecatilor ideologice" in cadrul politicii externe.

"Ultimii ani au adus frustrare si pasi inapoi. Multe lucruri continua sa ne alimenteze temerile, dar sunt convins ca nimeni nu poate sa anuleze castigurile aduse de Perestroika poporului nostru", scrie fostul lider sovietic.

COMENTARII

DISQUS: