MARSUL DEMNITATII din Ucraina, marcat de o tragedie. Un atentat TERORIST produs la Harkov a ucis TREI persoane

MARSUL DEMNITATII din Ucraina, marcat de o tragedie. Un atentat TERORIST produs la Harkov a ucis TREI persoane

O explozie a avut loc duminica, la Harkov, in timpul "Marsului demnitatii", care comemoreaza un an de la protestele din Ucraina si inlaturarea de la putere a lui Kivtor Ionaukovic. Trei persoane, intre care un politist, au fost ucise in urma deflagratiei si cel putin 10 persoane au fost ranite. Explozia s-a produs in apropierea Palatului Sporturilor din Harkov.

Cutremur de 6,3 grade in largul coastelor Argentinei
VLADIMIR PUTIN ordona verificarea pregatirii de LUPTA a trupelor

Patru suspecti au fost retinut si se presupune ca acestia ar fi primit arme si instructie in Rusia.

UPDATE. Potrivit lui Markian Lubkivski, reprezentant al Consiliului ucrainean pentru Securitate si Aparare, suspectii retinuti de politistii ucraineni au primit arme si instructie in Rusia.

"Sunt cetateni ucraineni, care au primit instructie si arme in Federatia Rusa, in Belgorod", a declarat Lubkivski

Harkov, oras din estul Ucrainei se afla sub controlul Kievului si este situat la circa 200 km de zona de conflict intre fortele guvernamentale ucrainene si rebelii prorusi, relateaza AFP si Unian, citand Parchetul regional.

"Potrivit datelor preliminare, trei persoane au murit si peste zece au fost ranite", a indicat Vita Dubovik, purtatoarea de cuvant a procurorului general, potrivit Agerpres. Un corespondent AFP in teren a vazut doua trupuri asezate direct pe pamant, la aproximativ douazeci de metri unul de altul, acoperite cu drapelul national ucrainean.

"Explozia s-a produs chiar in momentul in care coloana a pornit de la Palatul Sporturilor spre Piata Independentei. Bomba a fost plasata la numai 100 de metri de Palatul Sporturilo", a afirmat un martor, potrivit caruia la mars participau in jur de 500 de persoane.

Politia a calificat deflagratia drept un "atentat terorist", a indicat Ministerul ucrainean de Interne, intr-un comunicat dat publicitatii pe site-ul sau.

Autoritatile au arestat deja un numar nespecificat de suspecti, a anuntat t pe Facebook un reprezentant al Consiliului ucrainean pentru Securitate si Aparare, Markian Lubkivski

"Marsul demnitatii" a inceput la ora 13:30 si, dupa explozie, manifestatia a continuat coloana de protestatari fiind insotita de un cordon de politie. Politia rutiera a opri masinile in timpul deplasarii coloanei, pentru a elibera drumul activistilor.

Ucrainenii sarbatoresc un an de la evenimentele din Maidan, care au dus la inlaturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. La "Marsul demnitatii" din Kiev, unde participa mii de oameni, sunt prezenti si numerosi lideri straini, inclusiv presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele moldovean Nicolae Timofti si lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania si Slovacia.

COMENTARII

DISQUS: