Marea Britanie trimite militari in UCRAINA

Marea Britanie trimite militari in UCRAINA

Marea Britanie va trimite, luna viitoare, personal militar in Ucraina pentru a ajuta la pregatirea armatei ucrainene, a anuntat, azi, premierul britanic David Cameron, care a avertizat ca, in absenta unui raspuns, Moscova va incerca sa destabilizeze si alte tari, precum Republica Moldova sau statele baltice.

Bande de cersetori din Romania isi iau „licenta” la Oxford
Presedintele cecen pune pret pe capul teroristilor care i-au atacat satul natal

„Pe parcursul lunii viitoare, vom desfasura personal britanic pentru a oferi consiliere si asistenta in ceea ce priveste pregatirea, de la informatii tactice la logistica si asistenta medicala. De asemenea, dezvoltam un program de pregatire a infanteristilor impreuna cu Ucraina pentru a imbunatati durabilitatea fortelor ei'', a spus Cameron, intr-o audiere in fata parlamentarilor britanici, scrie Reuters, citata de Agerpres.

Cameron a declarat ca nu exclude posibilitatea inarmarii armatei ucrainene la un moment dat in viitor, dar a precizat ca pozitia actuala a Londrei este de a furniza sprijin neletal Ucrainei.

„Daca nu luam pozitie fata de Rusia, pe termen lung acest lucru va fi pagubos pentru noi toti pentru ca vom vedea si mai multa destabilizare. Va urma Republica Moldova sau una din tarile baltice'', a avertizat seful Cabinetului de la Londra.

Kievul si rebelii prorusi din estul Ucrainei au semnat la 12 februarie acordurile de pace Minsk-2, la finalul unor negocieri-maraton mediate de presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel, si cu participarea presedintelui rus Vladimir Putin.

In virtutea acestor acorduri, un nou armistitiu a intrat in vigoare la 15 februarie, insa acesta nu i-a impiedicat pe rebeli sa lanseze o puternica ofensiva asupra orasului Debaltevo, nod feroviar strategic pe care trupele regulate ucrainene au sfarsit prin a-l abandona.

COMENTARII

DISQUS: