Libia: Principalul suspect in atacul asupra ambasadei SUA a fost extradat

Libia: Principalul suspect in atacul asupra ambasadei SUA a fost extradat

Ahmed Abu Khatallah, unul dintre cei mai cautati teroristi in conexiune cu atacul asupra ambasadei americane din Libia de la sfarsitul anului 2012, a fost capturat de fortelei speciale americane in Libia, fiind adus in fata unei instante federale din Washington DC, afirma oficiali americani citati de CNN.

Barack Obama anunta masuri speciale pentru reducerea atacurilor armate: „Pretextele invocate constant trebuie sa inceteze”
Ciocniri intre romi si extrema-dreapta in Ungaria

Ahmed Abu Khatallah a fost interogat la bordul navei militare USS New York dupa ce a fost capturat in Libia la inceputul lunii iunie.

Autoritatile americane afirma ca Abu Khatallah este unul dintre liderii filialei libiene a organizatiei teroriste Ansar al-Sharia, implicata in comiterea atacului la consulatul american din Benghazi.

Khatallah a fost prins de trupele americane la marginea capitalei Benghazi. In timpul raidului nu a fost deschis focul, iar niciun militar nu a fost ranit, potrivit oficialilor americani. Presedintele Barack Obama a autorizat raidul fara a notifica in prealabil guvernul libian. Conform unei investigatii a ziarului „The New York Times“, reteaua terorista Al-Qaida nu a fost implicata direct in atacul comis in septembrie 2012 la consulatul american din orasul libian Benghazi, publicatia atribuind atentatul militiei antioccidentale Ansar al-Sharia. Pe 11 septembrie 2012, patru americani printre care se afla si ambasadorul Statelor Unite in Libia au fost ucisi in urma unui atac asupra consulatului american din Benghazi. Autorii atentatului, militanti islamisti, au marcat astfel implinirea celei de-a 11-a aniversari a atacului al-Qaeda asupra Turnurilor Gemene din New York.

COMENTARII

DISQUS: