La Tribune: Franta castiga 900 de euro la fiecare Dacie vanduta

La Tribune: Franta castiga 900 de euro la fiecare Dacie vanduta

Arnaud Deboeuf, director in cadrul Renault, a declarat ca vanzarea ficarui autoturism Dacia Logan, Sandero sau Duster conduce la achizitia de componente in valoare de 800-900 euro produse in Franta.

Astazi incepe indelungatul proces care se va finaliza cu alegerea unui nou presedinte al Statelor Unite
Avertismentul BERD pentru Guvernul Ponta: Atentie la cheltuieli!

Deboeuf a declarat pentru La Tribune ca se asteapta ca in acest an achiziitile de piese "made in France" pentru automobilele Dacia sa ajunga la 800-900 milioane euro.

"41% din productia uzinei de la Douvrin (Pas-de-Calais) este destinata pentru autoturismele din gama entry", a adaugat Arnaud Deboeuf.

Astfel, peste 120.000 de motoare de 1,2 litri pe an sunt expediate la uzinele de asamblare de la Pitesti (Romania) si Tanger (Maroc). Douvrin are 3.450 de angajati.

De asemenea, directorul Renault a mai spus ca "20% din productia uzinei de la Cleon echipeaza vehiculele din gama entry". Aceasta fabrica are 3.500 de angajati.

Renault va continua sa cumpere componente din Franta chiar daca se produc motoare si transmisii si in Romania.

"Da, vom continua sa cumparam din Franta, deoarece partea mecanica presupune investitii masive. Cea mai ieftina solutie este utilizarea capacitatilor existente, iar acestea exista in Franta", a mai spus Deboeuf.

El se asteapta ca Renault sa vanda in 2013 peste un milion de masini Dacia Duster, in conditiile in care anul trecut au fost cumparate 953.000 de bucati.

COMENTARII

DISQUS: