Japonia: Trei persoane decedate, peste 200 de raniti dupa cutremurul de 6,1 din regiunea Osaka

Seismul cu magnitudinea 6,1 care a zguduit luni dimineata Osaka, cea de-a doua metropola ca marime din Japonia, a provocat trei decese si ranirea a pe

SCUT ANTIRACHETA la Tokyo, in asteptarea lansarii rachetei nord-coreene
Membrii U.S. Marine Forces Europe and Africa s-au alaturat campaniei “Bucuria copilariei”

Seismul cu magnitudinea 6,1 care a zguduit luni dimineata Osaka, cea de-a doua metropola ca marime din Japonia, a provocat trei decese si ranirea a peste 200 de persoane, intrerupand activitatea fabricilor dintr-o importanta zona industriala si avarierea mai multor conducte de apa, potrivit autoritatilor si postului de televiziune NHK, informeaza Reuters.

Nu exista riscul de tsunami, au informat autoritatile nipone. Premierul Shinzo Abe a declarat ca autoritatile evalueaza pagubele si ca prioritatea este siguranta locuitorilor.

Imaginile transmise de televiziuni au aratat mai multe conducte de apa avariate si un incendiu izbucnit intr-o locuinta dupa seismul produs inainte de ora 8 a.m. (23:00 GMT duminica) cand locuitorii se indreptau spre munca.

Epicentrul seismului a fost localizat la nordul orasului Osaka, potrivit Agentiei Meteorologice Japoneze care a revizuit magnitudinea cutremurului la 6,1 dupa ce initial o stabilise la 5,9.

Cutremurul a afectat o importanta zona industriala din centrul Japoniei. Compania Panasonic a anuntat ca a sistat productia la doua dintre fabricile sale, una care produce corpuri de iluminat, iar cealalta proiectoare, iar Daihatsu Motor Co, filiala a Toyota Motor Corp, a suspendat productia in Osaka si Kyoto pana la evaluare pagubelor.

Potrivit presei japoneze, un barbat de 80 de ani si o fetita de noua ani au fost ucisi de un zid care s-a prabusit, iar un alt barbat de circa 80 de ani ar fi decedat lovit de o biblioteca.

Autoritatile au confirmat doua decese, potrivit Reuters.

Prefectura Osaka, care include orasul si zona limitrofa, are o populatie de 8,8 milioane de locuitori.

Nu au fost detectate avarii la centralele nucleare de la Mihama, Takahama si Ohi din nordul Osaka, potrivit companiei Kansai Electric Power. Peste 170.000 de locuinte din Osaka asi prefectura invecinata Hyogo au ramas temporar fara electricitate, care a devenit din nou functionala dupa doua ore, potrivit aceleiasi companii.

Sharp Corp a declarat ca fabricile sale din regiune functioneaza normal, dar o unitate de productie in parteneriat cu Hon Hai Precision Industry a sistat productia din motive de siguranta. Productia Honda Motor Co. din Suzuka, aflata in prefectura invecinata Mie, a fost oprita pentru verificari, dar nu au fost identificate probleme, iar activitatea a revenit la normal.

Un cutremur de 9 grade a lovit nord-estul Japoniei la 11 martie 2011 provocand un tsunami devastator care a ucis circa 18.000 de persoane si a provocat cel mai mare dezastru nuclear din ultimul sfert de secol la centrala electrica atomica Fukushima Daiichi.

COMENTARII

DISQUS: