Japonia, lovita de un val de caldura – Peste 60 de morti

Japonia, lovita de un val de caldura – Peste 60 de morti

Caldura sufocanta care a pus stapanire pe o mare parte a Japoniei incepand cu 6 iulie a omorat deja cel putin 62 de persoane numai la Tokyo si a trimis in spital mii de persoane carora li s-a facut rau, potrivit unor informatii preluate de France Presse din presa locala.

In 20 de ani, pretul alimentelor se va dubla
Popularitatea Angelei Merkel, la cel mai SCAZUT nivel

De circa douazeci de zile, temperatura depaseste frecvent 30 pana la 35 de grade Celsius la umbra in numeroase zone din estul, centrul si vestul arhipelagului.

In total, in cursul primelor trei saptamani din iulie, aproape 20.000 de persoane au avut nevoie de spitalizare in tara din cauza valului de caldura, fie ca a fost vorba de grupuri intregi de scolari sau, mai adesea, de persoane in varsta. Aceasta cifra este de doua ori mai mare decat cea de anul trecut, din aceeasi perioada.

Majoritatea victimelor decedate aveau peste 65 de ani. Acestea au fost gasite fara suflare in casele, gradinile sau serele lor.

Cu toate ca autoritatile recomanda economisirea electricitatii din cauza unui deficit de productie legat de intreruperea reactoarelor nucleare, ele ii invita totusi pe oameni sa foloseasca aparatele de aer conditionat /prezente in majoritatea caminelor/, in lipsa carora temperatura din casele mai putin aerisite risca sa devina insuportabila.

In context, echipe de voluntari au mers in vizita la persoane varstnice pentru a le indemna sa bea apa cu regularitate si a le invata sa programeze corect aparatul de aer conditionat, dar aceste initiative raman insuficiente, la fel cum este cazul si cu recomandarile de prudenta lansate de media, noteaza AGERPRES

COMENTARII

DISQUS: