Japonia a intrat in recesiune

Produsul intern brut al celei de-a treia puteri economice mondiale a scazut cu 0,9% in primele luni ale anului 2011 fata de trimestrul precedent. Dupa cum se stie, recesiunea este definita de scaderea PIB -ului in doua trimestre succesive.

Spatiul aerian european a fost redeschis
Patru cetateni francezi, ucisi in atacul terorist din Coasta de Fildes

Potrivit statisticilor oficiale, economia nipona inregistrase deja o scpdere de 0,8% in termeni reali in cursul ultimelor trei luni din 2010. Tragicul cutremur urmat de tsunami din 11 martie, ca si catastrofa nucleara de la Fukushima, au o consecinta deloc surprinzator pe piata nipona. Japonia a reintrat in recesiune in primul trimestru al acestui an din cauza caderii brutale a activitatii economice.

Produsul intern brut al celei de-a treia puteri economice mondiale a scazut cu 0,9% in primele luni ale anului 2011 fata de trimestrul precedent. Dupa cum se stie, recesiunea este definita de scaderea PIB -ului in doua trimestre succesive. Potrivit statisticilor oficiale, economia nipona inregistrase deja o scpdere de 0,8% in termeni reali in cursul ultimelor trei luni din 2010. Reculul primului trimestru al acestui an este mult mai grav decat se prevazuse, chiar daca tragedia s-a petrecut spre sfarsitul perioadei. Prabusirea activitatii economice a fost atat de puternica incat a anulat pur si simplu performantele din saptamanile anterioare.

COMENTARII

DISQUS: