Inundatii in Europa Centrala: Cel putin 21 de morti, zeci de mii de evacuati

Inundatii in Europa Centrala: Cel putin 21 de morti, zeci de mii de evacuati

Inundatiile grave din Europa Centrala au provocat deja moartea a 21 de persoane, precum si evacuarea multor oameni.

Iranul fenteaza embargo-ul petrolier prin vase cu pavilion ale Republicii Moldova
Londra: Moarte suspecta a unui om de afaceri rus

Cateva mii de persoane au fost nevoite sa isi paraseasca locuintele, in estul Germaniei, unde raul Elba a inundat si a rupt un baraj, in timp ce nivelul record al Dunarii a provocat pagube in Budapesta, unde soldatii si voluntarii construiesc ziduri in fata apelor, au anuntat autoritatile, duminica, transmite CBS News.

Parti importante ale sudului si nordului capitalei maghiare sunt deja sub apa, insa centrul orasului pare a fi in afara pericolului, dupa construirea unor ziduri cu o inaltime de aproape 10 metri.

Inundatiile au provocat cel putin 21 de morti in Europa Centrala, dupa ce Dunarea, Elba si Vlatava s-au revarsat, ca urmare a unei saptamani de ploi puternice, provocand pagube importante in centrul si sudul Germaniei, in Austria, Cehia, Slovacia si Ungaria.

Peste 23.000 de locuitori din Magdeburg, estul Germaniei, si-au parasit locuintele, duminica dupa-amiaza, iar multe strazi si cladiri au fost inundate si electricitatea a fost intrerupta.

Alti 8.000 de oameni au fost evacuati din orasul Aken si din satele din vecinatate, dupa ce un baraj de pe Elba s-a rupt, sambata, a transmis un purtator de cuvant al politiei locale.

Ungaria a fost deja avertizata ca s-ar putea confrunta cu cele mai mari inundatii de pana acum. Urmatoarele zile sunt critice, Dunarea inundand deja parti din Germania, Austria si Slovacia.

COMENTARII

DISQUS: