Inscriptia „Arbeit macht frei” a fost furata de la Auschwitz

Celebra inscriptie in limba germana "Arbeit macht frei" - Munca va face liberi de la intrarea in lagarul Auschwitz-Birkenau din Polonia a fost furata in timpul noptii de 18 decembrie. Politia poloneza a demarat o ancheta pentru identificarea hotilor. "Acest gest dovedeste o data in plus ura fata de evrei

Romania a incheiat un protocol Procuratura Generala a Federatiei Ruse
Breivik: Nu voi face apel daca voi fi declarat responsabil penal

„, a declarat vicepremierul israelian Sylvain Shalom, citat de Le Monde. Este pentru prima oara cand inscriptia de la intrarea lagarului a fost furata. Directorului muzeului de la Auschwitz, Jaroslaw Mensfelt, a declarat pentru BBC ca este mai mult decat un simplu furt, este o profanare. „Cei care au facut asta cunosteau sistemul nostru de securitate pentru ca zona este pazita noaptea, sunt patrule si camere de supraveghere (…) a fost o actiune oragnizata”, a adaugat directorul. Inscriptia, care este uneori indeparatata pentru renovare, a fost inlocuita cu o replica.

Furtul a avut loc la cateva zile dupa ce guvernul german a atribuit 60 de milioane de euro pentru conservarea sitului. Auschwitz, care este vizitat in fiecare an de mai mult de un milion de vizitatori, a devenit muzeu de stat in 1947.

 

COMENTARII

DISQUS: