Ieseanul Florin Morariu va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a pentru actiunile curajoase in timpul unui atentat la Londra

Romanul Florin Morariu, care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie 2017 de la Londra, va

Putin afirma ca rusii au intotdeauna posibilitatea unei optiuni politice
Deoarece Craciunul trebuie sa vina peste tot, una din traditiile militarilor americani, veche de peste 60 de ani, este sa livreze cadouri nu cu sania, ci cu aeronave C-130 Hercules

Romanul Florin Morariu, care a devenit cunoscut ca urmare a faptelor sale curajoase din timpul atentatului terorist din 3 iunie 2017 de la Londra, va primi distinctia Commendation for Bravery, oferita de Regina Elisabeta a II-a, in semn de recunostinta pentru eroismul sau, conform listei decoratiilor care mai contine alte 19 nume, informeaza joi BBC si The Telegraph.

Florin Morariu va fi decorat ”pentru ca a oferit adapost celor care au scapat de atacul terorist de la Londra la 3 iunie 2017”, dupa cum se spune in motivatia propunerii de decorare, conform news.sky.com, care publica lista integrala cu numele celor 20 de persoane recomandate pentru a primi diverse distinctii din partea Reginei.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, decoratia ”Commendation for Bravery” se acorda in semn de recunoastere pentru curajul celor care au salvat sau au incercat sa salveze viata cuiva.

Oricine poate sa faca propuneri pentru acordarea unor astfel de distinctii, luandu-se in considerare gradul de risc, gradul de constientizare de catre cel nominalizat in legatura cu pericolul existent si persistenta (actiunii sale). Pot fi propuse si persoane care nu au cetatenia britanica si chiar persoane care au decedat (acestora urmand sa li se acorde un premiu postum). Toate propunerile sunt evaluate de Comitetul George Cross, care face recomandari Reginei, cea care acorda distinctiile. Conform unei postari de pe pagina de Facebook a lui Florin Morariu, propunerea pentru decorarea sa a fost facuta de premierul britanic, Theresa May.

Daily Mail scrie ca Regina va acorda joi medaliile intr-o ceremonie speciala.

Florin Morariu, din Iasi, se afla la Londra unde lucra ca brutar, cand un atac terorist a avut loc in capitala britanica: trei atacatori aflati la bordul unei camionete au intrat in plin intr-o multime de pietoni in zona London Bridge, dupa care au iesit din vehicul si au atacat trecatorii cu cutite, inainte de a fi ucisi de politie. Sapte persoane au murit si patruzeci si opt au fost ranite. In acele momente, romanul a adapostit in jur de 20 de oameni in brutaria in care lucra. Intre timp, el a revenit in tara.

COMENTARII

DISQUS: 0