Hans Klemm a fost nominalizat pentru postul de AMBASADOR al SUA la Bucuresti

Hans Klemm a fost nominalizat pentru postul de AMBASADOR al SUA la Bucuresti

Presedintele Barack Obama l-a desemnat pe Hans G. Klemm candidat pentru functia de ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania. Potrivit Departamentului de Stat american, acesta vorbeste germana si japoneza. Candidatura lui trebuie aprobata de Congres.

TRAGEDIE la ski: Mai multi copii au murit in urma unei AVALANSE
Kelemen: Presedintele Parlamentului Ungariei nu ar trebui sa fie prezent in campanie in Romania

Diplomat de cariera, Hans Klemm a mai fost ambasador in Timorul de Est, in perioada 2007 – 2010, dar a fost senior coordinator pentru Statul de drept la ambasada SUA din Kabul, Afghanistan, in perioada 2010 – 2012, iar anterior, in 2012,a detinut postul de senior coordinator pentru Forumul de cooperare economica Asia-Pacific in cadrul Biroului Afaceri Asia de Est si Pacific.

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj pe Twitter, in care saluta nominalizarea diplomatului Hans G. Klemm pentru postul de ambasador in Romania si declara ca asteapta cu nerabdare consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA.

Hans G. Klemm, angajat in Serviciul de Relatii Externe din cadrul Departamentului american de Stat, este senior advisor in cadrul Subsecretariatului pentru Management al Departamantului de Stat, functie pe care o detine din ianuarie 2015.

El a mai a fost consilier pentru afaceri economice la Ambasada SUA in Tokyo, Japonia, in perioada 2006 – 2007, si director adjunct, apoi director al Oficiului pentru dezvoltarea carierei din Biroul pentru resurse umane 2004 – 2006.

A fost director adjunct in Biroul pentru Uniunea Europeana si Afaceri Regionale in perioada 2000 – 2001. A ocupat diverse pozitii in cadrul Departamentului de Stat in tari precum Germania, Japonia, Coreea de Sud, Trinidad Tobago.

A absolvit Universitatea Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Mark Gitenstein, fostul ambasador la Bucuresti, si-a incheiat mandatul in decembrie 2012, iar de atunci misiunea diplomatica a fost condusa de interimari.

COMENTARII

DISQUS: