Guvernul olandez aproba o lege care interzice purtarea valului musulman in unele locuri publice: Proiectul prevede si amenzi

Guvernul olandez aproba o lege care interzice purtarea valului musulman in unele locuri publice: Proiectul prevede si amenzi

Guvernul olandez a aprobat vineri o lege care interzice purtarea valului musulman in unele locuri publice, precizand ca aceasta masura nu are motive religioase, informeaza government.nl. Persoanele care nu repecta aceste restrictii vor fi amendate cu 405 euro.

Atleti din New York infrunta caldura pentru a strange bani pentru copiii victimelor
60 de milioane de dolari – pretul pe capul fiicelor lui Donald Rumsfeld, oferit de Saddam Hussein

"Vesmintele care acopera fata nu vor mai fi acceptate pe viitor in institutiile de educatie si sanatate, in cladirile guvernamentale si transporturile publice", se arata intr-un comunicat al Guvernului, dupa aprobarea proiectului propus de ministrul de Interne, Ronald Plasterk.

Proiectul legislativ are ca scop sa aduca "un echilibru intre libertatea oamenilor de a purta hainele dorite si importanta comunicarii identificabile", se arata in document.

Premierul Mark Rutte a insistat ca proiectul, care interzice acoperirea fetei "in anumite situatii in care este esential ca oamenii sa fie vazuti" sau din motive de securitate, nu vizeaza musulmanii.

"Proiectul legislativ nu are motivatii religioase", a precizat premierul, adaugand ca femeile musulmane vor putea purta in continuare burqa pe strada.

Proiectul aprobat de Guvern urmeaza sa fie examinat de o comisie de experti juridici si, pentru a deveni lege, trebuie sa fie aprobat de ambele Camere ale Parlamentului.

COMENTARII

DISQUS: