Guvernul chinez acuza Apple de necinste si lacomie

Guvernul chinez acuza Apple de necinste si lacomie

Guvernul chinez a intensificat in ultima perioada o campanie publica impotriva Apple, pe care o acuza de necinste, lacomie si aroganta si a avertizat ca va lua masuri daca grupul american nu isi va imbunatati serviciile post-vanzare.

Papa catre Stephen Hawking: Stiinta nu poate explica sensul vietii
Cele mai murdare monede nationale din lume
Dupa o serie de stiri aparent orchestrate pe marile canale de media din tara, biroul pentru inspectia calitatii a anuntat ca Apple trebuie sa schimbe unele din politicile legate de garantii, sau va suporta "consecinte grave", in conformitate cu legislatia in vigoare, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Totusi, intr-o tara marcata periodic de scandaluri legate de sanatatea publica, cum ar fi cele referitoare la lapte toxic pentru sugari, aditivi alimentari toxici si poluarea industriala, derapagele Apple au starnit un interes scazut din partea populatiei.

  "Cred ca este un motiv ascuns in spatele campaniei impotriva Apple", considera Shi Beichen, blogger chinez cunoscut in domeniul tehnologiei. El a adaugat ca majoritatea serverelor Apple nu se afla in China, astfel ca guvernul nu poate sa isi impuna cenzura obisnuita.   Alti analisti considera ca guvernul spera sa submineze dominatia Apple si a altor operatori mondiali pe piata chineza, pentru a sustine companii locale, precum Lenovo, Huawei si ZTE.

  O cercetare a unui institut guvernamental chinez a aratat ca China este prea dependenta de sistemul de operare Android al Google, iar autoritatile de la Beijing au anuntat ca vor impune standarde mai ridicate si restrictii pentru producatorii de smartphone-uri, inclusiv obligativitatea de a ajuta guvernul sa monitorizeze activitatile online.  

China este a doua mare piata a Apple dupa cea din SUA, iar directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat in ianuarie, in timpul celei de-a doua vizite efectuate in aceasta tara in decurs de zece luni, ca in viitor ar putea deveni principala piata a grupului.

COMENTARII

DISQUS: