Grecia vrea 100 de milioane de euro despagubiri de la firmele germane care ar fi dat mita pentru a castiga contracte in domeniul apararii

Grecia vrea 100 de milioane de euro despagubiri de la firmele germane care ar fi dat mita pentru a castiga contracte in domeniul apararii

Guvernul  grec, condus de Alex Tsipras (Syriza), vrea compensatii de aproximativ 100 de milioane de euro de la firmele germane despre care sustine ca ar fi dat mita pentru a castiga contracte in domeniul apararii, transmite Reuters.

Klaus Iohannis: Romania va impartasi Ucrainei expertiza si experienta din procesul de aderare la UE si NATO
Primul convoi american de aprovizionare a trupelor din Afganistan, prin Rusia

Conform unei surse din ministerul Apararii de la Atena, divizia Eurocopter a Airbus ar fi platit mite de 41 de milioane de euro oficialilor greci pentru a vinde 20 de elicoptere NH-90. Grupul german Rheinmetall, STN si Atlas Elektronik ar fi dat si ele 62 de milioane de euro mita pentru contractarea de submarine.

"Este o serie de cazuri, nu numai cu companii germane, dar majoritar din Germania, iar Grecia spera sa obtina 500-800 de milioane de euro.  Orice companie condamnata pentru mita ce va dori sa continue relatia comerciala cu Grecia ar trebui sa ofere un compromis in afara tribunalului", a declarat oficialul din ministerul elen.

Totodata, Grecia ii cere Germaniei despagubiri in valoare de 500 de miliarde de euro pentru prejudiciile din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a anuntat premierul grec Alexis Tsipras. Retorica politicianului grec este destul de transanta: Berlinul trebuie sa restituie toate valorile furate in cursul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sa plateasca compensatii pentru infrastructura distrusa si sa restituie asa-zisul 'credit de ocupatie'.

COMENTARII

DISQUS: