Gorbaciov ii cere lui Putin sa democratizeze Rusia: Nu se poate ca toate deciziile sa apartina unei singure persoane

Mihail Gorbaciov, ultimul presedinte al Uniunii Sovietice, i-a cerut lui Vladimir Putin sa democratizeze cu adevarat Rusia pentru ca nu este normal ca toate deciziile sa fie luate de catre o singura persoana.

Mii de euro proveniti din cersetorie, cu destinatia Romania, au fost confiscati in Irlanda
FIDEL CASTRO, despre candidatii republicani la presedintie: „imbecilitate si ignoranta”

”Nu se poate ca toate deciziile sa apartina unei singure persoane. Nimeni nu detine monopolul adevarului”, a sustinut Grobaciov intr-un articol pentru cotidianul Novaya Gazeta, citat de Agerpres.

Acesta a mai sustinut ca schimbarea este necesara in Rusia pentru ca este evident faptul ca actualul model de gestiune nu functioneaza.

”Nu avem propuneri alternative. Nu vin oameni noi. Trebuie sa revenim pe drumul democratiei reale. Aceasta este ceea ce ne lipseste cel mai mult: democratia”, a subliniat Gorbaciov.
Sunt convins ca ”fara participarea activa a oamenilor la gasirea de solutii nu se poate iesi din cercul vicios al problemelor cu care se confrunta tara”, a mai afirmat el.

Mihail Gorbaciov a mai spus ca in Rusia trebuie depasite tendintele autoritare, desi a recunoscut ca unele idei promovate de Putin dupa venirea sa la putere, precum ”democratia dirijata” si ”puterea verticala”, au stabilizat situatia Rusiei de atunci.

”Situatia intr-adevar s-a stabilizat. Dar s-au adus prejuducii democratiei reale, Parlamentului, unor tribunale si presei independente”, a mai sustinut ultimul lider sovietic.

Gorbaciov l-a criticat de mai multe ori pe Putin pentru politica sa interna, dar l-a laudat pentru ce a facut in plan extern, mai ales in Ucraina si Siria.

COMENTARII

DISQUS: