Gaddafi se muta din spital in spital, de frica sa nu fie ucis de NATO

Diplomatii spun ca riscul real de a fi ucis are "un impact psihologic" asupra colonelului, ai carui apropiati au semnalat pentru prima data, saptamana aceasta, ca s-ar putea pregati sa renunte la putere.

Cel putin 16 morti, dupa ce un feribot cu peste 100 de persoane s-a scufundat in Bangladesh
Ministrii de stat din Marea Britanie si Germania, in vizita regionala in Europa de Est

Dictatorul libian Muammar Gaddafi este din ce in ce mai paranoic si, de teama sa nu fie ucis in bombardamentele NATO, se ascunde in spitalele libiene si schimba tot timpul locul, scrie The Daily Telegraph, citand surse diplomatice.

NATO neaga, oficial, ca bombardamentele sale vizeaza uciderea colonelului Gaddafi, dar cel putin un atac a fost lansat asupra unei case in care se credea ca este prezent liderul libian. Diplomatii spun ca riscul real de a fi ucis are "un impact psihologic" asupra colonelului, ai carui apropiati au semnalat pentru prima data, saptamana aceasta, ca s-ar putea pregati sa renunte la putere. "Exista un consens ca acum este un moment decisiv, in care trebuie sa strangem surubul, si despre aceasta ne-au informat in parte si sursele noastre care ne spun ce se intampla pe teren", a declarat o sursa diplomatica. "Un lucru foarte bizar este ca liderul Gaddafi pare ca se muta din spital in spital. Ceea ce face el este sa se mute dintr-un loc pe care nu-l bombardam in alt loc pe care noi nu-l bombardam", a explicat sursa.

Campania NATO din Libia, tot mai intensa in ultimele zile, va fi discutata de premierul britanic David Cameron si presedintele francez Nicolas Sarkozy la summitul G8 care are loc la Deauville, in Franta.

COMENTARII

DISQUS: