Francois Hollande, favorit la alegerile interne din Partidul Socialist francez

Francois Hollande, favorit la alegerile interne din Partidul Socialist francez

Intrebati ce personalitate vor sa desemneze la alegerile primare, in situatia in care DSK nu va fi candidat, 49% dintre simpatizantii socialisti si 37% dintre simpatizantii de stanga s-au pronuntat in favoarea fostului prim-secretar al PS, Francois Hollande. Francois Hollande este marele beneficiar al unei probabile iesiri din cursa a lui Dominique Strauss-Kahn pentru alegerile interne ale socialistilor in vederea prezidentialelor din 2012 din Franta, potrivit unui sondaj publicat marti de Le Parisien/Aujourd'hui en France.

Parlamentul francez a aprobat proiectul de lege privind imigratia, inasprind regulile de expulzare
Discursul Ambasadorului SUA la aniversarea a cinci ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti

Intrebati ce personalitate vor sa desemneze la alegerile primare, in situatia in care DSK nu va fi candidat, 49% dintre simpatizantii socialisti si 37% dintre simpatizantii de stanga s-au pronuntat in favoarea fostului prim-secretar al PS, Francois Hollande. François Hollande se situeaza cu mult inaintea tuturor celorlalti candidati declarati sau nu pentru alegerile interne socialiste. Martine Aubry obtine intre 23% si 22 % din intentiile de vot, Ségolène Royal intre 10 si 14%, Arnaud Montebourg intre 1 si 4 %, iar Manuel Valls intre 3 si 2%. O proportie de 14% dintre simpatizantii socialisti si 21 la suta dintre simpatizantii de stanga sustin ca vor ca niciuna dintre aceste personalitati sa nu fie desemnata la incheierea alegerilor interne, in situatia in care DSK nu va fi candidat. Sondajul a fost realizat pe Internet de Harris Interactive in perioada 15-16 mai, pe un esantion reprezentativ de 802 persoane cu varste peste 18 ani.

COMENTARII

DISQUS: