FMI regreta ingerinta politica in economia Ungariei

FMI regreta ingerinta politica in economia Ungariei

Ingerinta guvernului ungar in economia tarii, prin "schimbarile frecvente si imprevizibile de politica", a subminat increderea investitorilor si a afectat cresterea, care ramane fragila, se arata in raportul anual al FMI referitor la Ungaria.
"Statul si-a sporit amestecul

Republicanul Tim Pawlenty intra in cursa pentru presedintia SUA
Anuntul ambasadorul Rusiei la Bucuresti despre soarta Tezaurului romanesc
in economie prin schimbari frecvente si imprevizibile de politica. Asociate cu slabirea institutiilor nationale, acestea au afectat investitiile, care au atins cel mai redus nivel din ultimii zece ani”, potrivit raportului citat de Mediafax  

Economia Ungariei s-a contractat in 2012 cu 1,7%. FMI se asteapta ca PIB-ul Ungariei sa stagneze in 2013, din cauza cererii interne reduse, in timp ce exporturile vor ramane singura sursa de crestere. Pe termen mediu, cresterea economiei ungare va fi modesta.

  „Cresterea lenta din ultimii ani a fost determinata de mediul extern dificil, factori structurali si erorile guvernului. Ungaria are nevoie de un mix diferit de politici, pentru stimularea cresterii economice si crearea de locuri de munca”, a declarat Thanos Arvantis, seful misiunii FMI in Ungaria.

COMENTARII

DISQUS: 0