EXIT-POLL: Elvetienii au respins initiativa de expulzare automata a infractorilor straini

Aproximativ 59% dintre elvetieni s-au opus initiativei, potrivit estimarilor date publicitatii dupa inchiderea birourilor de vot, la ora locala 12:00. Estimarea Gfs are o marja de eroare de plus/minus 3%.

Britanicii nu sunt incantati de vizita Papei
Japonia considera o „ofensa de neiertat” vizita din noiembrie a lui Dmitri Medvedev in Kurile

Elvetienii au iesit astazi la referendum. Strainii care au comis crime in Elvetia vor fi deportati daca raspunsul va fi "DA" la scrutin. Organizatiile care militeaza pentru libertarea de miscare in Europa spun ca in acest fel se incalca un drept al acestor oameni si se creeaza o dubla masura pentru cei aflati pe teritoriul elvetian, informeaza B1 TV.

Potrivit presei elvetiene, trendul catre care se indreapta votantii este acela de a vota "NU", precieaza reuters.com.

Trendul se indreapta hotarat catre "NU", a declarat un politolog elvetian. Anticipam mai putin de 45% voturi pozitive, a continuat acesta.

Un oficial elvetian spune ca in Europa, cetatenia elvetiana este foarte greu de obtinut. Multe persoane, desi sunt nascute pe teritoriul acestei tari sunt considerate "straine" pentru ca parintii lor, desi locuiesc de zeci de ani in Elvetia, nu au reusit sa obtina cetatenia.

Toti strainii, chiar si aceia care au trait aici peste 30 de ani, persoanele care au fost nascute aici chiar si in a doua sau a treia generatie, toti sunt straini. Un sfert din populatia noastra este supusa unor pedepse suplimentare pe care restul populatiei nu le primeste. este o nedreptate flagranta.

Elvetia doreste inlesnirea juridica a deportarii pentru persoanele care comit infractiuni.

Mai multe asociatii care lupta pentru libertarea de miscare in Europa spun ca aceasta lege incalca dreptul oamenilor si creeaza o dubla masura pentru cei aflati pe teritoriul elvetian.

COMENTARII

DISQUS: