Eurodeputatii PSD: Ivan nu participa la activitatile PE. Creeaza vulnerabilitati la adresa Romaniei

Eurodeputatii PSD: Ivan nu participa la activitatile PE. Creeaza vulnerabilitati la adresa Romaniei

Europarlamentarii PSD sustin ca neparticiparea in ultimul timp a lui Catalin Ivan la activitatile Grupului si ale delegatiei PSD din PE afecteaza buna functionare a activitatii delegatiei, iar absenta sa de la lucrarile Comisiei de Control Bugetar a creat "vulnerabilitati la adresa Romaniei".

Deutsche Welle: Se inaugureaza Mecanismul European de Stabilitate
Avioanele NASA masoara gheata de la Polul Sud cu ajutorul radarelor

Delegatia europarlamentarilor romani din Grupul S&D constata ca, de o perioada lunga de timp, eurodeputatul Catalin Ivan nu a mai participat la activitatile Grupului S&D si ale delegatiei PSD din Parlamentul European.

Astfel, Ivan a "periclitat buna functionare a activitatii delegatiei in ansamblu", se arata in comunicatul remis Mediafax.

"Absenta sistematica a dlui Ivan de la activitatile Comisiei de Control Bugetar a fost de natura a crea probleme foarte serioase delegatiei, dar si vulnerabilitati la adresa Romaniei, permitand deschiderea unor discutii despre posibile sanctiuni in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene", se arata in comunicat.

Totodata, europarlamentarii PSD afirma ca sunt "extrem de preocupati de lipsa totala de activitate a domnului Ivan, ca membru al Delegatiei la Comisia Parlamentara de Cooperare UE-Rusia, in contextul in care dezbaterea privind relatia UE cu Federatia Rusa este una dintre cele mai grave, si cu consecinte directe, asupra Romaniei".

Acestia fac un apel catre Catalin Ivan "sa-si indeplineasca onest responsabilitatile pe care le are ca europarlamentar social-democrat".

COMENTARII

DISQUS: