Eruptia vulcanului Fuego din Guatemala – cel putin 75 de morti, operatiunile de cautare continua

O puternica explozie a obligat marti echipele de salvare sa-si intrerupa cautarile in jurul vulcanului Fuego din Guatemala, la 48 de ore dupa eruptia

49 oameni au murit si 90 au fost raniti intr-un incendiu in Shaghai
Consiliul JAI anunta revizuirea sistemului Schengen. Cetatenii europeni si din terte tari ar putea fi verificati mai detaliat

O puternica explozie a obligat marti echipele de salvare sa-si intrerupa cautarile in jurul vulcanului Fuego din Guatemala, la 48 de ore dupa eruptia care a provocat moartea a 75 de persoane si aproape 200 de disparuti, relateaza miercuri agentiile France Presse si EFE.

Potrivit Institutului national medico-legal (Inacif), 75 de persoane au murit in catastrofa, dupa descoperirea altor doua trupuri neinsufletite marti. Doar 23 de trupuri au fost identificate pana in prezent.

Sergio Cabanas, directorul de operatiuni de salvare ale Coordonarii nationale de gestionare a catastrofelor naturale (Conred), a declarat marti la o conferinta de presa, ca 192 de persoane, ale caror nume si domiciliu se cunosc, sunt date disparute de duminica.

Eruptia a provocat de asemenea 46 de raniti si a obligat evacuarea a 3.271 persoane, potrivit Conred. Alte 2.625 de persoane au fost relocate. Catastrofa a afectat, in diferite grade, in total 1,7 milioane de guatemalezi.

Marti, o puternica explozie a obligat autoritatile sa evacueze sapte localitati de pe versantul vulcanului, iar operatiunile de salvare au fost suspendate.

Potrivit Conred noi scurgeri piroclastice – cenusa, noroi si roci fierbinti – ar putea interveni in urmatoarele ore.

Intensificarea activitatii vulcanice a provocat panica in orasul Escuintla, din apropierea colosului cu o inaltime de 3.763 de metri si situat la 35 de km sud-vest de capitala.

COMENTARII

DISQUS: 0