Donald Trump: Sanctiunile SUA impotriva Rusiei ‘vor fi mentinute in starea lor actuala’

Sanctiunile SUA impotriva Rusiei 'vor fi mentinute in starea lor actuala', a subliniat presedintele american Donald Trump, in contextul in care seful

Ce ofera SUA Israelului daca renunta sa atace Iranul anul acesta
Filat: Romania poate furniza 30% din energia termica necesara Republicii Moldova

Sanctiunile SUA impotriva Rusiei ‘vor fi mentinute in starea lor actuala’, a subliniat presedintele american Donald Trump, in contextul in care seful guvernului italian Giuseppe Conte a indemnat Statele Unite la un dialog cu Rusia, informeaza marti AFP, potrivit Agepres.

In conferinta de presa comuna de luni cu Donald Trump la Casa Alba, premierul italian s-a declarat deschis fata de discutii cu Moscova: ‘Italia este favorabila unui dialog cu Rusia, dar Italia considera de asemenea ca dialogul intre SUA si Rusia este de o importanta fundamentala’.

‘Sanctiunile impotriva Rusiei vor fi mentinute in starea lor actuala’, a reactionat prompt Donald Trump.

Presedintele american a fost criticat acum doua saptamani pentru atitudinea sa concilianta fata de Vladimir Putin in timpul summitului lor de la Helsinki, in timp ce Rusia este acuzata de serviciile de informatii americane de amestec in alegerile prezidentiale din 2016 in SUA.
Citeste si: sua-au-decis-revocarea-vizelor-mai-multor-oficiali-din-nicaragua_1280661.html”>SUA au decis revocarea vizelor mai multor oficiali din Nicaragua

Dupa intalnirea din Finlanda, Washingtonul se straduieste sa manifeste fermitate fata de Moscova. In cadrul audierilor din Congres saptamana trecuta, secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat ca ‘SUA resping tentativa de anexare a Crimeii de catre Rusia si se angajeaza sa continue aceasta politica atat timp cat integritatea teritoriala a Ucrainei nu este restabilita’. El a promis de asemenea sa colaboreze cu Congresul la noile sanctiuni impotriva Rusiei, avertizand-o cu ‘consecinte grave pentru ingerinta in procesele noastre democratice’.

Donald Trump s-a laudat saptamana trecuta cu ‘fermitatea’ sa fata de omologul sau rus. ‘Niciun presedinte nu a fost atat de ferm ca mine in raport cu Rusia. Cred ca presedintele Putin stie asta mai bine decat oricine altcineva, cu siguranta mai bine decat mass-media’, a spus el, adoptand un ton mai putin conciliant decat in timpul conferintei lor de presa comune, noteaza AFP. ‘Uitati-va la cifre, uitati-va la ceea ce am facut, uitati-va la sanctiuni’, a adaugat Trump.

Casa Alba a anuntat saptamana trecuta ca urmatoarea intalnire dintre Donald Trump si Vladimir Putin nu va avea loc in 2018. La randul sau, presedintele rus a declarat ca este ‘gata sa mearga la Washington’ si a asigurat ca l-a invitat pe omologul sau american intr-o vizita la Moscova.

COMENTARII

DISQUS: 0