Doi oficiali ucraineni, RETINUTI pentru fapte de coruptie in timpul sedintei de Guverm

Doi oficiali ucraineni, RETINUTI pentru fapte de coruptie in timpul sedintei de Guverm

Doi oficiali de rang inalt din cadrul Serviciului ucrainean pentru Situatii de Urgenta au fost retinuti miercuri la Kiev, in timpul unei reuniuni guvernamentale televizate, pentru presupuse fapte de coruptie la nivel inalt.

TRAGEDIA GREACA: Fitch a retrogradat Grecia de la „risc substantial” la „default inevitabil”
Doi morti, dupa prabusirea unui elicopter militar in Grecia

Directorul Serviciului de stat pentru Situatii de Urgenta Serghei Bocikovski si adjunctul sau Vassil Stoietki au fost incatusati sub ochii numerosilor jurnalisti prezenti la reuniune, fiind acuzati de achizitii publice ”la preturi mult mai ridicate” decat pretul pietei, inclusiv de la gigantul petrolier rus Lukoil, a informat politia.

”Cand tara este in razboi si cand ne bazam pe fiecare banut — ei fura oamenii si statul. Acest lucru se va intampla cu toti cei care incalca legea si care isi bat joc de statul ucrainean”, a declarat premierul Arseni Iateniuk, potrivit Agerpres.

Prezent si el la reuniune, ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a justificat si el aceste arestari publice, fara precedent in Ucraina.

”Eu nu incalc secretul anchetei, ci conduc o ancheta publica”, a spus el. ”Nu este un spectacol. Cred ca este un vaccin si cred ca acest lucru trebuie facut public”, a adaugat el.

COMENTARII

DISQUS: