Documentele detinute de Snowden, un pericol pentru Statele Unite

Documentele detinute de Snowden, un pericol pentru Statele Unite

Fostul consultant al serviciilor de informatii americane, Edward Snowden, detine "o cantitate enorma de documente", a caror eventuala aparitie in presa ar provoca si mai multe daune Statelor Unite, a avertizat intr-un interviu jurnalistul Glenn Greenwald, care a publicat primele dezvaluiri ale acestuia.

Guvernul britanic ar putea sa iasa din criza cu cersetori romani
O deputata cere interventia armatei in Marsilia

Pentru Glenn Greenwald, exista posibilitatea ca cineva sa incerce sa il omoare pe Snowden, insa fostul consultant al NSA "a trimis deja mii de documente si a facut in asa fel ca mai multe persoane din intreaga lume sa dispuna de arhivele complete" ale informatiilor pe care le-a cules, potrivit evz.ro.
 

"Snowden are suficiente informatii ca sa provoace intr-o clipa mai multe pagube cum nu a facut nicio alta persoana in istoria Statelor Unite. Guvernul Statelor Unite trebuie sa se roage zilnic ca sa nu i se intample ceva lui Snowden, deoarece, daca i se intampla ceva, toate informatiile vor fi dezvaluite si ar fi cel mai urat cosmar pentru administratia americana", a afirmat ziaristul american Glenn Greenwald, in interviul aparut in editia de ieri a cotidianului argentinian La Nacion.
 

Editorialist al cotidianului britanic The Guardian, Glenn Greenwald, stabilit in Brazilia, a fost ales de Edward Snowden pentru a publica primele dintr-o serie de dezvaluiri senzationale referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicatiilor in strainatate. Greenwald pastreaza in continuare legatura cu informaticianul american, fost consultant al Agentiei pentru Securitate Nationala (NSA), cautat de Statele Unite pentru spionaj si blocat din 23 iunie pe aeroportul Seremetievo din Moscova.
 

Obiectivul sau, a continuat el, este sa dezvaluie riscurile reprezentate de "programele informatice pe care persoane din intreaga lume le utilizeaza fara sa stie la ce se expun si fara sa accepte constient sa renunte la dreptul lor la protectia vietii private".

Snowden a anuntat vineri ca va cere azil temporar in Rusia asteptand sa poata pleca in America Latina. Trei tari latino-americane, Bolivia, Nicaragua si Venezuela, i-au oferit azil politic.

COMENTARII

DISQUS: