Deponentii Bank of Cyprus ar putea ramane fara 60% din bani. Sucursala din Romania – vanduta

Deponentii Bank of Cyprus ar putea ramane fara 60% din bani. Sucursala din Romania – vanduta

Marii deponenti la principala banca din Cipru ar putea fi obligati sa accepte pierderi de pana la 60%, mult mai mult decat s-a estimat initial in cadrul pachetului de salvare european pentru a salva tara de la faliment, au declarat sambata oficiali, citati de Associated Press si agentia CNA.

Mai este America tara tuturor posibilitatilor?
Kim Jong-un apare din nou cu tanara care ar putea fi sotia sa

Depozitele de peste 100.000 de euro (128.000 dolari) la Bank of Cyprus vor pierde 37,5% in bani ce vor fi convertiti in actiuni bancare, potrivit unui comunicat al bancii centrale. Intr-un al doilea raid asupra acestor conturi, deponentii ar putea pierde de asemenea inca pana la 22,5%, in functie de ceea ce expertii determina ca este necesar pentru a sprijini rezervele bancii. Expertii vor avea la dispozitie in acest sens 90 de zile, relateaza Ziare.com

Restul de 40% din depozitele mari la Bank of Cyprus vor fi "inghetate temporar din motive de lichiditati", dar continuand sa acumuleze dobanda la ratele actuale plus 10%, a mai declarat banca centrala.   Autoritatile au mai anuntat ca sucursalele din strainatate ale Bank of Cyprus si Laiki Bank, ca cele din Marea Britanie, Rusia, Ucraina si Romania, vor fi in cele din urma vandute.

COMENTARII

DISQUS: