Conferinta ”DARE for Children with Disabilities”

Conferinta ”DARE for Children with Disabilities”

31.486 copii cu dizabilitati segregati
17.975 copii cu dizabilitati cu varsta de scolarizare in afara scolii
Prima radiografie a sisteului de educatie speciala din Romania

GAFA uriasa a presedintelui bulgar
Oficialii CE, FMI si BCE se afla in Cipru pentru discutii, dupa respingerea taxei pe depozite

Bucuresti, 24 martie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, American Corner Bucuresti si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti va organiza joi, 26 martie 2015,  Conferinta ”DARE for Children with Disabilities”.
 
In cadrul conferintei CEDCD va prezenta rezultatele preliminare ale primei cercetari realizate la nivel national cu privire la calitatea si dimenisunile sistemului de educatie speciala din Romania, pe baza datelor colectate din teren de la cele aproximativ 200 de scoli speciale din Romania.
 
Evenimentul se desfasoara in cadrul Proiectului ”Dignity, Access, respect, Education – D.A.R.E for Children with Disabilities,” finantat de Fundatia pentru o Societate Deschisa – Initiativa pentru Drepturile Omului.
 
Scopul Conferintei este de a promova educatia incluziva si nediscriminarea copiilor cu dizabilitati, precum si nevoia acuta de reforma in sistemul de educatie din Romania.
 
Invitat special, doamna Jane THOMPSON, M.Ed. – Specialist in educatia si dezvoltarea timpurie a copilului. La lucrarile conferintei, isi vor mai aduce contributia doamna Kate LAPHAM – Senior Program Manager, Education Support Program, Open Society Foundations, domnul Iulius ROSTAS – Profesor la Universitatea Corvinus din Budapesta, domnul Csaba ASZTALOS – Presedinte Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, domnul Serban IOSIFESCU – Presedinte Agentia Romana a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, precum si o serie de parinti de copii cu dizabilitati.
 
De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor cu atributii in domeniu, reprezentanti ai societatii civile, specialisti si parinti de copii cu dizabilitati.

COMENTARII

DISQUS: