Comisia Europeana NU va recomanda AMANAREA aderarii Bulgariei la Schengen

Comisia Europeana NU va recomanda AMANAREA aderarii Bulgariei la Schengen

Comisia Europeana (CE) a respins vehement informatiile din presa sofiota potrivit carora urmeaza sa recomande amanarea aderarii Bulgariei la Schengen, scrie astazi cotidianul sofiot Standart.

Turcia: 9 morti si un ranit dupa o coliziune intre un tren si un microbuz plin cu muncitori agricoli
Coreea de Sud a acceptat propunerea Nordului privitoare la discutii pe teme militare

Mark Gray, purtator de cuvant al CE, a declarat luni pentru postul national de radio din Bulgaria ca raportul verbal privind Bulgaria, in cadrul procedurii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), care urmeaza sa fie prezentat la 18 iulie, impreuna cu cel privind Romania, va contine doar fapte, si nu concluzii politice, se arata intr-o corespondenta din Sofia a Agerpres.

Gray a subliniat ca CE nu face nici o legatura intre MCV si aderarea celor doua tari la Schengen si ca in raport nu se va face nici o referire la subiectul din urma. Oficialul a spus ca afirmatiile publicate luni de un ziar bulgaresc care sustine ca raportul ar contine critici dure la adresa noului guvern bulgar si ar recomanda amanarea cu cel putin un an a aderarii tarii la Schengen din cauza situatiei politice sunt foarte departe de adevar, scrie rtv.net.

Economistul american Steve Hanke a recomandat guvernului premierului Plamen Oresarski sa depuna toate eforturile pentru reducerea coruptiei, scrie Sega. In opinia lui, reteta este foarte simpla si consta in reducerea administratiei publice prin disponibilizarea unor ministri si functionari de stat.

Daca nu ar exista statul, nu ar exista nici coruptia, a spus Hanke dupa ce a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Bulgare de Stiinte. "Cel mai important este sa se reduca administratia publica, pentru ca de acolo vine coruptia. Oamenii protesteaza deoarece coruptia este prea mare. Ei nu au sperante mari, nici asteptari mari", a spus savantul in discursul sau la care a asistat si premierul Plamen Oresarski.

COMENTARII

DISQUS: