Cod rosu de canicula in mai multe tari din centrul Europei

Cod rosu de canicula in mai multe tari din centrul Europei

 Canicula nu a lovit doar Romania, ci si alte tari din centrul Europei. In sase dintre acestea a fost instituit cod rosu de caldura.

Cutremur de 4,8 grade, produs in Grecia
Reactia lui Vladimir Putin la amenintarile cu sanctiuni ale Occidentului: „NIMENI nu se va amesteca in treburile noastre. Regimurile incomode, care desfasoara o politica independenta, sunt destabilizate”

Tarile europene care se afla sub codul rosu de canicula sunt Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia si Muntenegru, informeaza rtv.net.

In sudul Slovaciei, de exemplu, sunt prognozate pentru luni temperaturi de 40 de grade Celsius, institutul de resort emitand un avertisment de canicula de gradul trei, cel mai ridicat nivel, in mai multe zone din sudul tarii, informeaza agentia slovaca de presa TASR.

O avertizare cod portocaliu de canicula a fost emisa pentru luni si in sase judete din Romania. In aceste zone disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. Pentru marti, meteorologii au emis cod portocalul de canicula pentru sapte judete si pentru Capitala.

COMENTARII

DISQUS: