Clinton confirma: Sotia si fiica lui Gaddafi si ministrul libian al petrolului au fugit in Tunisia

Secretarul de stat a dat asigurari ca Statele Unite sunt pregatite sa mentina presiunea asupra lui Gaddafi pana cand se va produce schimbarea dorita in Libia, iar tara se va orienta spre un guvern democratic.

Marjorie Stern a participat la deschiderea Festivalului de Poezie si Muzica de Camera de la Bistrita
Diplomatul Silviu Ionescu, suspendat de MAE din cauza scandalului din Singapore

Secretarul american de stat, Hillary Clinton a declarat joi, intr-un interviu pentru CBS, ca presiunea asupra regimului libian a crescut in asemenea masura incat sotia si fiica lui Muammar Gaddafi, dar si ministrul petrolului, au fugit in Tunisia. "Exista un numar enorm de mesaje catre Gaddafi, nu numai din cauza atacurilor militare, dar si din partea celor despre care a crezut la un moment dat ca sunt tabara sa sau cel putin nu il vor obliga sa se retraga", a spus sefa diplomatiei americane.

Ea a subliniat si ca fortele militare rebele si Consiliul National de Tranzitie de la Benghazi sunt din ce in ce mai bine organizate si mai bine pregatite. "Deci facem progrese. Mi-as dori sa mearga mai repede, ei si-ar dori, cu siguranta, sa mearga mai repede, dar suntem pe calea cea buna", a declarat Clinton. Secretarul de stat a dat asigurari ca Statele Unite sunt pregatite sa mentina presiunea asupra lui Gaddafi pana cand se va produce schimbarea dorita in Libia, iar tara se va orienta spre un guvern democratic. Intrebata de ce uciderea civililor in Libia justifica implicarea militara a SUA, insa uciderea civililor in Siria nu, Clinton a explicat ca unul dintre motive este reactia lumii. "Este foarte clar ca nu numai europenii, ci, mai important, vecinii si Liga Araba au ajuns la aceeasi concluzie in acelasi timp in legatura cu Libia si Gaddafi", a afirmat ea. "Stim ca nu exista o masura universala si nu exista nicio bagheta magica. Daca ar exista, am flutura-o nebuneste. Iar in Libia, am avut o coalitie internationala unica", a adaugat ea. Oficialul american a precizat, insa, ca si presiunile asupra Siriei sunt din ce in ce mai intense. "Vedem ca Uniunea Europeana ia masuri, noi intensificam actiunile si cred ca veti vedea mai mult in urmatoarele zile", a insistat ea.

COMENTARII

DISQUS: