China a lansat RAZBOIUL impotriva CRUCILOR de pe acoperisuri!

China a lansat RAZBOIUL impotriva CRUCILOR de pe acoperisuri!

Un preot crestin din China a fost trimis in judecata marti pentru ca a protestat fata de gestul autoritatilor de a jos crucile de pe acoperisuri.

Israel: Arieh Deri a fost numit Ministru de Interne, desi a facut inchisoare pentru coruptie
Nou scandal legat de romii din Franta: jandarmii sunt acuzati ca au liste „etnice”

Huang Yizi este preot in regiunea Zhejiang din estul Chinei si a fost retinut de politie anul trecut sub acuzatia de instigare la tulburarea ordinii publice.

Anul trecut, autoritatile regionale au dat jos de pe acoperisurile locuintelor crestinilor circa 400 de cruci.

Huang, impreuna cu cativa membri ai congregatiei, o organizat anul trecut o noapte de veghe pentru a impiedica autoritatile sa le darame si lor crucile de pe case. Ei au fost atacati si imprastiati de fortele de politie,

Preotul a protestat fata de actiunea violenta a politiei si, ca urmare, a fost retinut, a relatat avocatul lui Huang pentru Associated Press. In cazul in care va fi gasit vinovat, Huang risca sapte ani de inchisoare.

Militantii pentru apararea drepturilor religioase acuza autoritatile chineze ca duc o politica de asuprire a crestinilor.

In China, unde cautarile pe Internet pentru cuvantul „Iisus” le depasesc cu mult pe cele pentru „Beijing” sau „Xi Jinping” (presedintele tarii), se asteapta ca populatia crestina sa ajunga la 250 de milioane pana in 2030.

COMENTARII

DISQUS: