Cel putin 43 de morti si peste 100 de raniti in atacul asupra scolii din Fasia Gaza

Cel putin 43 de morti si peste 100 de raniti in atacul asupra scolii din Fasia Gaza

43 de persoane au murit si peste 100 au fost ranite marti, in urma unui atac israelian in permitetrul unei scoli administrate de ONU in nordul Fasiei Gaza, potrivit unui nou bilant al unor surse medicale palestiniene. La randul sau, ONU a indicat intr-un comunicat ca bilantul atacului israelian ar fi de 30 de morti si de 55 de raniti. Armata israeliana a atacat scoala de la Al-Fakhoura, din Jabaliya, in care se refugiasera sute de palestinieni care fugisera din calea luptelor din Fasia Gaza sau ale caror case au fost distruse, relateaza martorii. Zeci dintre acestia se gaseau in scoala in momentul in care a avut loc atacul israelian. 'Am contabilizat 30 de morti si cel putin 40 de raniti in raidul din

Sediile distribuitorilor de energie electrica din Bulgaria, verificate de procurori
Statele Unite au trimis inca un portavion in apropierea Golfului Persic

apropierea scolii din Al-Fakhoura’, a declarat directorul de spitalului Kamal Edwan din nordul Fasiei Gaza.
Celelalte victime, printre care si cel putin zece morti, au fost evacuate catre spitalul Al-Awdah, au afirmat surse medicale.
Israelul a replicat ca fortele sale au raspuns la tiruri provenind din incinta scolii ONU. ‘Primele elemente de care dispunem indica ca una dintre unitatile noastre a intampinat tiruri ostile din cladirea ONU. Unitatea noastra a raspuns’, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant ak guvernului israelian, Mark Regev.

COMENTARII

DISQUS: