Cel putin 30 de oameni au murit din cauza unei tornade in Missouri

Autoritatile locale au anuntat ca multi locuitori sunt prinsi sub daramaturi, iar cladirea spitalului regional St. John a suferit avarii structurale dupa ce a fost lovita in plin de tornada.

Iranul, Turcia si Brazilia au semnat un acord privind schimbul de uraniu
Paza de Coasta greaca a capturat o nava care transporta arme din Turcia spre Libia

Conform presei locale, in cladire au izbucnit mai multe incendii. Orasul Joplin din statul american Missouri a fost devastat in proportie de 75 la suta de tornada de duminica noaptea, soldata cu morti si raniti, relateaza CNN.

"As spune ca 75% din oras a disparut", a declarat Kathy Dennis, reprezentant al Crucii Rosii americane. Autoritatile locale au anuntat ca multi locuitori sunt prinsi sub daramaturi, iar cladirea spitalului regional St. John a suferit avarii structurale dupa ce a fost lovita in plin de tornada. Conform presei locale, in cladire au izbucnit mai multe incendii. Una dintre fatadele spitalului, construita din sticla, a fost distrusa complet, iar echipele de interventie evacueaza cladirea, a declarat Ray Foreman, meteorolog la postul KODE din Joplin. Primarul din Joplin a declarat stare de dezastru la nivel local, iar guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a activat Garda Nationala pentru a acorda asistenta orasului.

COMENTARII

DISQUS: