Ce s-a aflat despre militarul american tinut captiv de talibani

Ce s-a aflat despre militarul american tinut captiv de talibani

Sergentul american Bowe Bergdahl, eliberat de talibani in schimbul a cinci suspecti de terorism de la Guantanamo, s-a convertit la islam in captivitate si s-a declarat mujahedin, conform unor documente secrete.

Iranul AMENINTA Israelul cu „grave consecinte” dupa raidul aerian din Siria
Un elev dintr-un liceu din Franta si-a dat foc in fata colegilor

Relatiile lui Bergdahl cu reteaua terorista Haqqani au variat, de la perioade de ostilitate, in care era tratat ca ostatic, la perioade in care era considerat un adept al Jihadului si chiar avea voie sa detina o arma. Informatiile provin de la Eclipse Group, o firma de securitate privata secreta care are contracte cu Departamentul american al Apararii. Serviciile secrete americane suspecteaza ca soldatul Bergdahl a plecat voluntar dintr-o baza americana din Afganistan, fiind nemultumit de operatiunile americane.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a justificat schimbul de prizonieri care a condus la eliberarea sergentului american Bowe Bergdahl, explicand ca nu intentioneaza sa prezinte scuze. Opozitia republicana critica Administratia Obama pentru ca nu a anuntat Congresul despre eliberarea a cinci detinuti de la Guantanamo in schimbul sergentului Bergdahl, care era detinut de insurgentii talibani afgani. In plus, presa incearca sa afle conditiile in care militarul Bowe Bergdahl a fost capturat in 2009 de talibani, existand suspiciuni ca ar fi dezertat din armata americana fiind nemultumit de interventia SUA in Afganistan, potrivit realitatea.net.

COMENTARII

DISQUS: