CATASTROFA DIN ALPI. Copilotul Lubitz a RUPT CONCEDIUL MEDICAL chiar in ziua TRAGEDIEI. Avea o boala ASCUNSA

CATASTROFA DIN ALPI. Copilotul Lubitz a RUPT CONCEDIUL MEDICAL chiar in ziua TRAGEDIEI. Avea o boala ASCUNSA

Anchetatorii germani au descoperit ca Andreas Lubitz a distrus o serie de documente medicale si nu a informat compania Germanwings ca sufera de o boala, relateaza CNN.

Germania: Doi romani au murit si alti cinci au fost raniti in urma unui accident pe o autostrada
Europol: Liderii bandelor de cersetori romani pot castiga 14 milioane de euro pe an

Procurorul general din Dusseldorf a precizat, intr-un comunicat de presa, ca Andreas Lubitz, suspectat ca a prabusit intentionat aeronava A320 in Alpii Francezi, omorand astfel 149 de persoane, suferea de o maladie si nu a informat compania Germanwings despre acest aspect. In urma perchezitiilor facute la domiciliul acestuia din Dusseldorf, anchetatorii au descoperit o serie de documente care "indicau faptul ca suferea de o boala si se afla sub tratament".

Anchetatorii germani nu au precizat si tipul afectiunii de care suferea Andreas Lubitz, daca era de natura psihica sau fizica.

"Mai multe concedii medicale recente, inclusiv pentru ziua in care aeronava s-a prabusit, au fost descoperite, facute bucatele, ceea ce duce la concluzia preliminara ca decedatul a tinut secreta boala de care suferea, atat fata de angajatorul sau, cat si de colegii profesionali", se arata in comunicatul procuraturii germane.

Anchetatorii germani au declarat ca nu au descoperit o scrisoare de adio sau dovezi ale unei eventuale afilieri religioase sau politice, iar documentele ridicate din locuinta lui Lubitz vor fi transmise procurorilor francezi.

Publicatia germana Bild scrie ca Andreas Lubitz fusese depistat inapt de zbor de scoala de aviatie Phoenix, din Arizona, iar medicii au spus ca acesta avea nevoie de control medical constant. Cadrele medicale au transmis informatia catre Lufthansa, iar compania aeriana a transmis informatia Autoritatii aeronautice federale germane.

Pe de alta parte, potrivit informatiilor obtinute de la Spitalul Universitar din Dusseldorf  de jurnalistii germani, Andreas Lubitz suferea mai degraba de o afectiune fizica, pe care a incercat sa o ascunda de sefii lui. Aceasta afectiunea figura si pe scutirea medicala gasita de anchetatori in locuinta copilotului.

COMENTARII

DISQUS: