Bush a respins o invitatie din partea lui Obama de a participa la o ceremonie la Ground Zero

Purtatorul de cuvant al fostului presedinte american a declarat ca George Bush sarbatoreste impreuna cu americanii victoria impotriva terorismului, dar prefera sa ramana in afara atentiei. Fostul presedinte american George Bush a respins o invitatie din partea succesorului sau, Barack Obama, de a participa joi la o ceremonie organizata la Ground Zero, din New York, pentru a marca uciderea lui Osama ben Laden.

Belgia: Masina suspecta gasita in Bruxelles a fost alarma falsa. Starea de alerta maxima a fost prelungita pana luni
Ucraina: Guvernul a aprobat un plan privind organizarea de patrule comune la granitele cu mai multe state, inclusiv Romania

"Presedintele Bush nu va participa joi", a declarat purtatorul de cuvant al fostului presedinte, David Sherzer, citat de Sofia News Agency. "El a apreciat invitatia, dar a ales ca perioada de dupa presedintia sa sa ramana, in mare parte, in afara atentiei. El sarbatoreste in continuare alaturi de americani aceasta victorie importanta in razboiul impotriva terorismului. Casa Alba nu a confirmat lansarea invitatiei. Presedintele american Barack Obama urmeaza sa discute joi, la Ground Zero, cu rude ale victimelor atentatelor din 11 septembrie. Intalnirea va avea loc la patru zile dupa ce Obama a dezvaluit ca Statele Unite l-au ucis pe vinovatul pe atac, Osama ben Laden. Reuniunea va avea loc la Ground Zero, in Manhattan, unde un avion deturnat de teroristi a distrus Turnurile Gemene si a provocat moartea a peste 2.600 de persoane. Presedintele Barack Obama a anuntat luni dimineata (duminica noapte, ora locala) ca Osama ben Laden, liderul retelei teroriste al-Qaida, a fost ucis intr-un atac al SUA in Pakistan, iar fortele americane au ingropat in mare trupul neinsufletit al celui considerat vinovat pentru atentatele din 11 septembrie 2001.

COMENTARII

DISQUS: