Bulgariaisi reduce drastic trupele din Afganistan

Bulgariaisi reduce drastic trupele din Afganistan

Sofia va incepe anul viitor o retragere graduala a militarilor din Afganistan. Guvernul bulgar a adoptat miercuri o strategie care prevede reducerea semnificativa a prezentei sale militare in Afganistan, potrivit Agerpres.

Assange: Wikileaks va face noi dezvaluiri in curand
Coruptia din Grecia costa 800 de milioane de euro pe an

Ministrul apararii Aniu Anghelov a declarat ca pana in anul 2014 numarul militarilor bulgari in aceasta tara va fi redus cu trei sferturi, informeaza biroul de presa al guvernului bulgar.

In prezent in Afganistan este dislocat un contingent de 600 de militari bulgari. Pana la sfarsitul anului 2012 in tara se vor intoarce cele doua echipe de medici militari care lucreaza in orasul Herat, in anul 2013 se vor retrage militarii care patruleaza pe aeroportul din Kabul, iar in anul 2014 si colegii lor care pazesc aeroportul din orasul Kandahar. In anul 2014 autoritatile afgane ar trebui sa preia controlul tarii de la trupele internationale, in conformitate cu un acord semant intre presedintele Afganistanului Hamid Karzai si misiunea ISAF. Militarii bulgari care vor ramane in Afganistan dupa aceasta data se vor ocupa de instruirea armatei locale.

COMENTARII

DISQUS: