Bulgaria le face soferilor o surpriza foarte placuta

Bulgaria le face soferilor o surpriza foarte placuta

Bulgaria, tara cea mai saraca a Uniunii Europene si cu infrastructura invechita, a inaugurat luni prima autostrada care traverseaza tara de la vest la est, asigurand legatura intre capitala Sofia si Burgas, oras situat la Marea Neagra, relateaza AFP.

Tunisia:Fortele de securitate au luat cu asalt resedinta presedintelui inlaturat de la putere
Trei angajati ai ambasadei SUA din Paris, intoxicati dupa deschiderea corespondentei

Constructia autostrazii, lunga de 360 de kilometri, a inceput in anii '70, dar a fost intrerupta de mai multe ori din cauza lipsei de fonduri. Ea apartine culoarului transeuropean numarul 8, care asigura legatura intre Marea Adriatica si Marea Neagra.

Datorita fondurilor europene, proiectul a fost relansat in 2004 si trebuia finalizat in 2009, dar construirea ultimei portiuni de aproximativ o suta de kilometri a fost intarziata.

Desi are o suprafata de 111.000 de kilometri patrati, Bulgaria dispune doar de aproximativ 400 de kilometri de autostrada. Aceasta tara mizeaza pe finantarile europene pentru a-si dezvolta infrastructura rutiera prost intretinuta, doua treimi din cei 19.000 de kilometri de drum necesitand reparatii, potrivit Guvernului bulgar.

COMENTARII

DISQUS: