Basescu, presedintelui Greciei: Apreciez ca n-ati amanat vizita spunand ca aveti probleme acasa

Basescu, presedintelui Greciei: Apreciez ca n-ati amanat vizita spunand ca aveti probleme acasa

Presedintele Traian Basescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, caruia i-a multumit pentru vizita, cu atat mai mult cu cat acesta putea "cu usurinta" sa invoce "problemele de acasa" ale Greciei si sa ceara amanarea vizitei.

Una dintre cele mai bogate femei din Italia a ascuns de fisc 1.243 de proprietati imobiliare
Opozitia cere demisia lui Berlusconi,dupa primele rezultate ale referendumurilor de duminica si luni

"Vizita dvs. ne onoreaza. Va multumesc ca ati raspuns invitatiei mele de a ne vizita. Apreciez vizita dvs. cu atat mai mult cu cat cu usurinta ati fi putut spune: 'Am probleme acasa, s-o amanam!' Va multumesc mult ca ati dat curs invitatiei", i-a spus Traian Basescu omologului sau elen, in debutul convorbirilor oficiale dintre acestia, informeaza NewsIn. La randul sau, Karolos Papoulias i-a multumit sefului statului pentru primirea "atat de calduroasa" si a recunoscut ca ar fi putut invoca problemele Greciei pentru amanarea vizitei, insa a dorit sa se intalneasca cu Traian Basescu si sa discute impreuna "marile probleme pe care Grecia le are la ora actuala".

"Am dorit sa dau curs invitatiei dvs. si sa ne intalnim la Bucuresti dat fiind ca relatiile dintre Grecia si Romania sunt atat de bune, atat de amicale", a punctat presedintele Republicii Elene. Traian Basescu i-a raspuns ca nu numai Grecia, ci si Romania si intreaga regiune are probleme "si este foarte important sa le discutam". Vizita in Romania vine in contextul in care Parlamentul de la Atena dezbate noul pachet de masuri de austeritate care trebuie aprobat pana la sfarsitul acestei saptamani. Adoptarea acestor masuri va permite statului elen sa primeasca o noua transa din imprumutul extern contractat anul trecut. In lipsa celor 12 miliarde de euro, Grecia risca sa intre in incapacitate de plata dupa 15 iulie, tragand, astfel, in jos si celelalte economii fragile din Zona Euro. Populatia este impotriva masurilorde austeritate, si , de altfel, astazi si maine in Grecia are loc o greva generala ce va afecta transportul terestru si naval.

COMENTARII

DISQUS: