Atentat sinucigas in Afganistan, soldat cu sapte morti, intre care trei militari germani

Atentat sinucigas in Afganistan, soldat cu sapte morti, intre care trei militari germani

Sapte persoane au fost ucise sambata intr-un atentat sinucigas comis in nordul Afganistanului, intre care comandantul politiei pentru nordul tarii, generalul Mohammad Daud Daud, un alt oficial de rang inalt din politie si trei militari germani, potrivit unei surse oficiale, citata de AFP.

Medvedev le ofera gratuit teren familiilor cu trei sau mai multi copii
Zborurile companiei portugheze TAP, perturbate de o noua greva a personalului navigant

Atentatul a fost comis chiar in complexul care gazduieste biroul guvernatorului, la finalul unei reuniuni de lucru la care au participat mai multi oficiali afgani si comandantul fortelor NATO pentru nord, care a supravietuit, potrivit Mediafax. "Sapte persoane au fost ucise (…), trei militari germani si patru afgani, intre care generalul Daud si comandantul politiei (pentru provincia Takhar)", a declarat purtatorul de cuvant al guvernatorului provinciei nordice Takhaz, Faiz Mohammad Tawhidi.

Guvernatorul din Takhar, Abdul Jabar Taqwa, a fost ranit, potrivit purtatorului sau de cuvant. Douasprezece persoane au fost ranite, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, Zemarai Bashary. Comandantul fortelor NATO pentru Regiunea de Nord, generalul german Markus Kneip, era "prezent in cladire" in momentul atentatului si "a supravietuit", a declarat un purtator de cuvant al fortei NATO (ISAF), refuzand sa precizeze daca acesta a fost  ranit. Un kamikaze si-a detonat incarcatura exploziva pe un hol al cladirii in momentul in care ieseau participantii la reuniunea privind securitatea, a precizat responsabilul administrativ al serviciilor guvernoratului, Qutbudin Kamal, martor al atentatului. Insurgentii talibani, care lupta impotriva Guvernului afgan si a fortelor internationale care il sustin de cand au fost inlaturati de la putere, la sfarsitul lui 2001, de o coalitie internationala, au revendicat atentatul. "Unul dintre mujahedinii nostri a comis atacul in interiorul complexului guvernatorului din Takhar, in timp ce se derula o reuniune privind securitatea", a declarat unul dintre purtatorii lor de cuvant, Zabihullah Mujahid. "Majoritatea (participantilor) au fost ucisi, inclusiv generalul Daud, care prezida reuniunea, comandantul politiei (pentru provincia Takhar)", precum si militari germani si americani, a afirmat el.

COMENTARII

DISQUS: