Armata britanica vrea sa recruteze mai multi militari din randul comunitatii musulmane

Armata britanica vrea sa recruteze mai multi militari din randul comunitatii musulmane

Armata britanica trebuie sa recruteze mai multi militari din randul minoritatilor etnice, in special din cadrul comunitatii musulmane, a afirmat generalul Nicholas Carter, seful Statului Major General, relateaza Sky News.

11 morti, dupa ce un avion Antonov 12 s-a prabusit in Extremul Orient rus
Christine Lagarde, sefa FMI, suspectata de fapte de coruptie

Generalul Carter, care este seful Statului Major General de anul trecut, a precizat ca reprezentarea minoritatilor etnice in armata "nu este unde ar trebui sa fie". "Trebuie sa facem mai multe. Prioritatea mea este sa ma asigur ca avem cat mai mult talent cu putinta in armata", a adaugat el.

 Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apararii, doar 480 de musulmani fac parte din armata, ceea ce reprezinta 0,54 la suta din totalul de 88.500 de militari. In plus, nu toti acesti musulmani sunt britanici, unii dintre ei fiind cetateni ai statelor din Commonwealth. In total, membrii minoritatilor etnice, inclusiv persoane de culoare, asiatici sau hindusi, reprezinta mai putin de 10 la suta din numarul militarilor.

 Consilierul religios islamic al armatei a salutat afirmatiile generalului Carter. "In opinia mea, valorile fortelor armate sunt compatibile cu valorile Islamului si ale altor religii", a declarat imamul Asim Hafiz.

 Oficiali de rang inalt din armata si din Ministerul Apararii recunosc faptul ca conflictele din Irak si Afganistan au condus la opinii negative in ceea ce priveste armata in cadrul comunitatii musulmane. Generalul Carter vrea sa schimbe acest lucru prin interactiune si angajament fata de minoritatile etnice. In acest scop, armata a lansat un Forum al fortelor armate musulmane, pentru a aduce militarii si comunitatile civile mai aproape.

COMENTARII

DISQUS: