Aproape 500 de persoane arestate la Daraa, in Siria, de catre fortele de securitate

Potrivit locuitorilor din zona, barbati cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani au fost arestati si dusi cu autobuzele la un centru de detentie. Fortele siriene de securitate au ucis 10 persoane si au arestat alte 499, in raiduri desfasurate duminica la Daraa, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, citat de BBC News.

Alegeri legislative in Grecia: Partidele mici incearca sa obtina o pozitie cat mai buna in Parlament
Presedintele IFO din Germania: FMI trebuie sa contracareze agresivitatea grecilor, nu sa lase totul in seama oficialilor europeni

Potrivit locuitorilor din zona, barbati cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani au fost arestati si dusi cu autobuzele la un centru de detentie. Raidul a avut loc dupa ce armata a preluat controlul moscheii Omari din Daraa, care devenise centrul protestelor din oras. Autoritatile, citate de agentia oficiala Sana, au anuntat ca doi membri ai fortelor de ordine si-au pierdut viata in operatiune. Ulterior, politia a dispersat un protest al unui grup de femei, ce a avut loc la Damasc. Organizatiile pentru drepturile omului au anuntat ca 560 de persoane au fost ucise in tara, in manifestatii impotriva regimului lui Bashar al-Assad. Saptamana trecuta, armata a folosit tancuri pentru a prelua controlul asupra Daraa, orasul unde au izbucnit revoltele.

COMENTARII

DISQUS: