Angela Merkel cere un acord mondial privind protectia datelor

Angela Merkel cere un acord mondial privind protectia datelor

Cancelarul german Angela Merkel pledeaza pentru un acord la nivel mondial privind protectia datelor, intr-un interviu acordat unui saptamanal german, in urma unor dezvaluiri despre programul american de supraveghere PRISM, relateaza AFP, conform Mediafax.

Semnul care a uimit toata lumea: La anuntul noului papa, ploaia s-a oprit brusc la Roma
Londra: Cinci persoane, membri ai aceleiasi familii, arestate sub acuzatia de terorism

"Acesta trebuie sa fie obiectivul nostru", a raspuns Merkel atunci cand a fost intrebata, intr-un interviu pentru editia de duminica a saptamanalului Welt am Sonntag, daca este posibil sa se incheie un acord privind protectia datelor de tipul Protocolului de la Kyoto privind schimbarile climatice.

"Ar trebui sa fim capabili, in secolul XXI, sa semnam acorduri mondiale (…). Daca aceste comunicatii digitale ridica in intreaga lume probleme noi, atunci este necesar ca noi sa acceptam aceasta provocare. Germania va participa la un asemenea efort", a continuat ea.

Asupra lui Merkel, aflata in campanie electorala pentru alegerile legislative de la 22 septembrie, sunt exercitate presiuni in urma unor dezvaluiri ale fostului consultant NSA Edward Snowden cu privire la operatiuni americane de spionaj la nivel mondial.

Intr-un interviu acordat sambata postului de televiziune ZDF, ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a indemnat Statele Unite sa livreze informatii detaliate despre progarmul PRISM. El a anuntat ca experti din diferite tari europene si Statele Unite ar urma sa se intalneasca luni si marti la Bruxelles cu scopul de a schimba informatii despre acest subiect.

COMENTARII

DISQUS: