Americanii vor trupe la sol impotriva Statului Islamic

Americanii vor trupe la sol impotriva Statului Islamic

Tot mai multi americani sustin trimiterea de militari pentru lupte terestre in Irak si Siria impotriva gruparii Statul Islamic (SI), potrivit unui sondaj realizat de Institutul Pew si publicat marti, relateaza AFP.

Panica pe o plaja din Costa del Sol, dupa ce salvamarii au fost alertati de trei ori ca aproape de tarm se afla un rechin
Gorbaciov ii cere lui Putin sa democratizeze Rusia: Nu se poate ca toate deciziile sa apartina unei singure persoane

Circa 47% dintre americani s-au pronuntat in favoarea trimiterii de militari in misiuni de lupta terestra impotriva jihadistilor, fata de doar 39% in luna octombrie, precizeaza sondajul Pew Research Center.

In schimb, 49% dintre americani se opun unei astfel de variante, un numar mai mic insa fata de acum patru luni (55%).

De asemenea a crescut numarul americanilor (63% fata de 57% in octombrie) care sustin in general razboiul impotriva SI. Mai putin de o treime (30%) se opun, fata de 33% in octombrie.

In acelasi timp, majoritatea americanilor (70%) sustin politica Statelor Unite de a nu plati rascumparari rapitorilor, in timp ce 25% s-au pronuntat impotriva. Restul de 5% au afirmat ca nu stiu ce sa raspunda.

Parerile americanilor sunt totusi impartite daca utilizarea unei fortei militare de proportii este cel mai bun mod pentru a invinge terorismul in lume, potrivit sondajului. Circa 47% sunt de acord cu afirmatia ca este „cel mai bun mod”, insa 46% considera ca „recurgerea excesiva la o forta militara pentru a invinge terorismul genereaza ura care duce si mai mult la terorism”, se arata in sondajul realizat in randul a 1.504 de americani in perioada 18-22 februarie.

COMENTARII

DISQUS: